Temporers

Torres de Segre habilita el poliesportiu per acollir temporers amb símptomes de covid-19

Altres municipis del Segrià han adoptat mesures per aïllar els casos sospitosos i els positius es traslladaran a Lleida

per Redacció , 20 de maig de 2020 a les 14:25 |
Imatge del pavelló habilitat a Torres de Segre | ACN
L'Ajuntament de Torres de Segre ha habilitat el pavelló poliesportiu per acollir els temporers de la campanya de la fruita que puguin presentar símptomes de covid-19. Aquest lloc d'aïllament rebrà les persones que mostrin signes associats al coronavirus, sense confirmació mèdica, i necessitin passar la quarantena recomanada.

Torres de Segre se suma així a altres municipis del Baix Segrià com Aitona, Soses, la Granja d'Escarp o Alcarràs que ja han adaptat espais per aïllar casos sospitosos entre els treballadors de la fruita. Les persones que donin positiu seran traslladades a l'Hotel Rambla de Lleida.


L'Ajuntament de Torres de Segre (Segrià) ha habilitat diversos espais a la pista de l'equipament municipal, com ara una zona de descans amb cinquanta llits, un menjador i una àrea d'esbarjo. També poden utilitzar-se els serveis i les dutxes que disposa la instal·lació. La preparació del pavelló va començar fa més de tres setmanes i ara ja està a punt. També està preparada la sala per fer el triatge inicial de les persones amb símptomes com febre, tos i dificultat en la respiració. Aquest espai se situa al costat d'un alberg municipal que, coincidint amb l'inici de la collita, ja ha arribat al màxim de la seva ocupació de 110 temporers.

"Desitgem que els equipaments municipals preparats s'hagin d'utilitzar ben poc i que el nombre de persones contagiades sigui baix o inexistent. En cas que sigui així, voldrà dir que tothom haurà extremat les precaucions i, per tant, el sector agrari podrà desenvolupar la campanya de la fruita amb la màxima normalitat possible", ha destacat l'alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró.


Com Torres de Segre, altres municipis del Baix Segrià ja han habilitat també espais per acollir treballadors de la campanya de la fruita amb símptomes de covid-19. Alcarràs, per exemple, ha activat un pla de mesures preventives per acollir les prop de 6.000 persones que treballaran a la fruita. L'Ajuntament va habilitar 100 places en albergs per aïllar temporers amb una simptomatologia compatible amb la covid-19.

La Granja d'Escarp, per exemple, ha ubicat un espai de confinament al camp de futbol, mitjançant la instal·lació de mòduls prefabricats, que complementaran els vestuaris de les instal·lacions i els de les piscines, situades a la vora. L'ajuntament, a més, ha contractat dos agents cívics per informar i vetllar per la seguretat al municipi durant la campanya.

 

Participació