Urbanisme

La Paeria posa en marxa el desenvolupament del sòl industrial de Torreblanca - Quatre Pilans

Després de més de 10 anys, s'inicia el Pla director que dotarà la ciutat amb més de 800 hectàrees industrials

per Redacció , 19 de maig de 2020 a les 18:38 |
Postius i Pueyo, abans d'un ple | Àlvar Llobet
La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat de la Paeria aprovarà dimecres un informe favorable per demanar a la Generalitat la formulació de Pla director d'activitat econòmica del polígon industrial de Torreblanca – Quatre Pilans i Moredilla.

És el pla d'àmbit supramunicipal i de rellevància econòmica que ha de permetre desenvolupar un gran sector industrial de 800 hectàrees, considerat clau per avançar en la promoció del teixit industrial de la ciutat. El projecte s'ha desbloquejat després de més de deu anys, quan Urbanisme de Catalunya va acordar informar favorablement el caràcter estratègic i territorial d'aquest sector però no es va fer cap més pas en aquest sentit i el sòl encara està qualificat com a rústic.


Les converses mantingudes els darrers mesos des de la regidoria d'Urbanisme amb el Departament de Territori i Sostenibilitat han permès desbloquejar aquest gran projecte. L'acord serà sotmès a l'aprovació de ple de l'Ajuntament de Lleida d'aquest mes de maig. La petició de redacció del Pla Director Urbanístic es farà de forma conjunta entre els municipis de Lleida, Bell-lloc d'Urgell i Els Alamús, en tractar-se d'un projecte supramunicipal que inclou terrenys de tots tres municipis.

El document de planejament inclourà així el polígon logístic d'iniciativa privada situat en el límit dels tres termes municipals al costat de la carretera Ll-11 i que comptarà amb una terminal ferroviària de transport de mercaderies.

 

Participació