Canal

La modernització del Canal d'Urgell arrencarà aquest 2020

El Govern ha donat l'aval a les obres

per Redacció , 19 de maig de 2020 a les 15:42 |
Imatge del Canal d'Urgell a Arbeca | Arxiu
El Govern ha aprovat l'acord pel qual s'impulsa la planificació i la gestió de les actuacions necessàries per dur a terme la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell. En aquest sentit, s'ha encarregat al Departament d'Agricultura la direcció de les actuacions, alhora que s'ha encomanat a Infraestructures.cat la gestió de l'execució de la redacció de l'estudi d'impacte ambiental i els projectes constructius de la primera fase de la modernització.

Està previst que aquests projectes es comencin a fer durant aquest 2020, una previsió que ja va anunciar el president de la Comunitat de Regants, Amadeu Ros, a principis de març, en el marc de les Jornades Reg i Futur, on va precisar que són 10.000 les hectàrees d'aquesta primera fase.


La modernització del reg del Canal d'Urgell és una reivindicació històrica que en els darrers anys s'havia posat més de manifest per part dels regants i les institucions del territori pel fet que és una garantir per optimitzar el reg, millorar els cultius i fins i tot diversificar-los.

El del Canal d'Urgell és un reg que fa més de 150 anys que funciona i abasta una superfície d'unes 75.000 hectàrees de les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues i l'Urgell. A part del subministrament del regadiu, aquesta xarxa també té la funcionalitat d'abastament a poblacions, indústries i granges.


La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell (CGRU), que representa els 21.000 regants d'aquesta zona agrupats en 21 col·lectivitats, ha sol·licitat al Govern la promoció i l'execució de les obres necessàries per tal de dur a terme la millora del regadiu del Sistema Hidràulic del Canal d'Urgell.

 

Participació