Testos

Els temporers de Lleida que dormen al carrer tindran allotjament i testos de coronavirus aquest dimarts

Les proves es faran a la tarda i els casos negatius s'acolliran al pavelló Agnès Gregori i els positius a l'Hotel Rambla

per Redacció , 19 de maig de 2020 a les 10:37 |
Imatge d'un temporer a Lleida | El cost de la fruita
Salut farà testos de covid-19 aquest dimarts a la tarda als temporers de Lleida que dormen al carrer. S'instal·larà una carpa medicalitzada a la plaça del Dipòsit de Lleida, on els professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) mesuraran la temperatura i realitzaran un centenar de proves PCR. Des de l'Ajuntament de Lleida s'ha explicat que se'ls oferirà allotjament.

Els casos negatius s'acolliran al pavelló Agnès Gregori i els positius a l'Hotel Rambla. La Plataforma Fruita amb Justícia Social es va concentrar aquest diumenge al migdia a la plaça de la Paeria de Lleida per denunciar que a la ciutat hi ha més de 200 temporers sense allotjament que dormen al carrer, amb el risc afegit que això comporta "en un moment de pandèmia".


La Paeria i el Departament de Salut ultimen un dispositiu per detectar possibles casos de covid-19 entre els migrants de la campanya de la fruita que no disposen d'allotjament. Els resultats serviran per derivar-los a un allotjament adequat en cada cas.

En cas de donar negatiu, i en primera instància, s'allotjaran al pavelló Agnès Gregori, on també s'hi han acollit durant el confinament persones sense llar de la ciutat, amb mesures per atendre les seves necessitats socials com l'alimentació, higiene i treball per a la seva integració. Les persones amb PCR positiva s'allotjaran a l'Hotel Rambla per poder dur a terme un correcte aïllament i atendre les seves necessitats d'alimentació i higiene. A més, l'Ajuntament de Lleida preveu per a l'1 de juny l'obertura d'un pavelló de la Fira per poder acollir tots els temporers.


 

 

Participació