​La formatgeria «Tros de Sort» dóna un ecògraf als serveis sanitaris gràcies a la venda de formatges solidaris

L’aparell, valorat amb 3.200 euros, evitarà desplaçaments dels veïns del Pallars Sobirà al seu CAP de referència i a l’hospital de Tremp

L’acte d'entrega de l’ecògraf ha tingut lloc aquest migdia a Sort
L’acte d'entrega de l’ecògraf ha tingut lloc aquest migdia a Sort | Imma Gallardo
18 de maig del 2020
La formatgeria Tros de Sort, amb seu a la capital del Pallars Sobirà, ha donat aquest migdia un ecògraf als serveis sanitaris de la comarca. Aquesta donació ha estat possible gràcies als diners recaptats del Lot Solidari, un pack de formatges a un preu molt atractiu ideat arran de la crisi del coronavirus amb un doble objectiu; evitar el malbaratament de la llet com a conseqüència d’una parada de la producció i ajudar a millorar els equipaments sanitaris de la comarca.

La campanya ha consistit en destinar un 10% dels diners recaptats a la compra de l’ecògraf ButterflyiQ, un dispositiu portàtil valorat en uns 3.200 euros que permetrà realitzar proves diagnòstiques per ultrasons per crear imatges bidimensionals o tridimensionals. Aquest aparell permetrà que la població del Pallars Sobirà pugui rebre un diagnòstic inicial al CAP de Sort o al propi domicili, un resultat que fins ara només es podia obtenir a l’Hospital del Pallars de Tremp.

El lliurament de l’ecògraf, que també permetrà realitzar ecografies pulmonars a aquells pacients amb Covid-19, s’ha realitzat aquest migdia davant el CAP de Sort. Ha comptat amb la presencia del director del CAP, Miquel Bretcha; l’alcalde de Sort, Raimon Monterde; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, i el gerent del Tros de Sort, Josep Font, qui ha fet l’entrega. 

Segons el gerent del Tros de Sort, Josep Font, la resposta de la gent ha estat “excepcional” i s’ha mostrat molt agraït a la solidaritat de tothom qui ha adquirit algun dels seus lots. Font també ha anunciat que ha posat en marxa un Lot solidari pel desconfinament i que la quantitat de diners que se n’obtingui es destinarà a un projecte d’investigació. El Tros de Sort és una formatgeria artesanal ubicada a Sort, Pallars Sobirà, fundada l’any 1995 per set socis vinculats amb la ramaderia lletera de la comarca.