Obertura a mig gas de terrasses i comerços de l'Eix Comercial de Lleida en fase 1

Bones sensacions entre negocis i clients que busquen recuperar una certa normalitat després de 2 mesos de confinament

Imatge d'una terrassa a Lleida
Imatge d'una terrassa a Lleida | ACN
Redacció
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:47h
Les terrasses i els comerços de l'Eix Comercial de Lleida han obert a mig gas aquest dilluns en què les comarques de Ponent han entrat a la fase 1 del desconfinament. Segons la Federació d'Hostaleria només un 50% dels establiments de restauració tenien previst obrir mentre que des de Pimec s'ha apuntat que la xifra de botigues que recuperen l'activitat és d'un 90%.

En general, s'ha respirat bon ambient i sensacions positives entre els responsables dels negocis i els clients que buscaven recuperar una certa normalitat després de dos mesos de confinament per la covid-19. Així mateix, l'objectiu de cara als propers dies i setmanes és intentar que la situació continuï millorant per poder recuperar pèrdues i volum de treball.

El 90% de comerços de les comarques de Ponent obriran aquest dilluns amb l'entrada de la fase 1 del desconfinament. Així ho ha assegurat el president de Pimec Lleida, Manel Llaràs que també ha precisat que es tracta dels establiments que tenen "disponibilitat d'obrir". Segons Llaràs, a Pimec també estan rebent consultes de comerços que han decidit no tornar a obrir per la situació econòmica que arrosseguen que els fa inviable tornar a posar en marxa els negocis. En fase 0 a les comarques de Ponent van obrir un 20% dels comerços, segons Pimec.

D'altra banda, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha comentat que les previsions d'obertura d'establiments de restauració per aquest dilluns se situa al 50% a les comarques de Ponent.

Principalment es tracta dels bars que compten amb terrassa i ha afegit que els restaurants van a un "altre ritme" i molts estan centrats actualment en el menjar a domicili. Pel que fa al hotels, Castellarnau ha explicat que de moment no hi ha confirmació d'obertura del sector tot i que alguns si que han decidit aixecar la persiana.