Moros i Cristians

La Festa de Moros i Cristians de Lleida es fa sentir amb música i balcons engalanats

Aquest diumenge s'han fet dues desfilades "simbòliques" des de casa amb l'objectiu de mantenir viu l'esperit de la festa

per Redacció , 18 de maig de 2020 a les 11:07 |
Un dels edificis que ha participat a la 'Festa als balcons' | ACN
L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha fet aquest diumenge una celebració confinada i "simbòlica", coincidint amb les dates en què s'havia de celebrar el 25è aniversari de la festa. Amb el nom "Festa als balcons", l'entitat ha convidat als lleidatans a engalanar els balcons amb elements al·legòrics de la Festa de Moros i Cristians amb l'objectiu de "mantenir viu l'esperit de la tradició".

També s'ha dut a terme dues desfilades "simbòliques", a les dotze del migdia i a les sis de la tarda, en què els veïns que hi han participat han sortit als balcons al ritme de la marxa mora 'Ximo'. L'organització va decidir suspendre la festa en comptes de posposar-la per la dificultat de trobar noves dates.


La primera desfilada d'aquest diumenge s'ha fet a les dotze del migdia, la mateixa hora en què s'hauria celebrat l'Entrada Infantil des del Roser amb la desfilada de les sis comparses mores i cristianes. Per altra banda, la desfilada de la tarda ha volgut recordar l'Entrada de Gala, el moment més emblemàtic de la festa.

D'aquesta manera, els veïns de la capital del Segrià que hi han participat han sortit a aquestes hores als balcons engalanats al ritme de la marxa mora 'Ximo'. "És la marxa que ens representa avui per avui", ha indicat el president de l'associació, Josep Lluís Gàzquez.


L'objectiu d'aquesta edició confinada, segons ha explicat Gàzquez, és "fer-se sentir". "Que la resta de la població no pensi que se'ns han engolit, sinó que no som al carrer perquè les circumstàncies no ho permeten", ha afegit.

 

Participació