Trànsit

La Paeria talla set carrers al trànsit els caps de setmana i tres més passen a ser zona de vianants

La regidoria de Mobilitat estudia afegir nous espais davant la disminució del nombre vehicles per l'estat d'alarma

per Redacció , 16 de maig de 2020 a les 16:35 |
A partir d'aquest cap de setmana, set carrers de Lleida quedaran tallats al trànsit de forma provisional cada dissabte i diumenge, des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre, mentre tres carrers més han passat a ser zona de vianants.

Es tracta de les primeres mesures que inclou el pla que la regidoria de Mobilitat, Vialitat i Trànsit de la Paeria ha posat en marxa per tal d'iniciar la conversió en zona de vianants del "màxim nombre de carrers possibles", amb l'objectiu de donar prioritat al vianant, impedint la circulació de vehicles. Des de la regidoria estudien afegir nous carrer de forma provisional o definitiva, "aprofitant que la desescalada de la crisi sanitària reduirà la circulació de vehicles pels carrers de la ciutat".


Els tres carrers que des d'aquest divendres han passat a ser exclusivament per a vianants són Isabel II, Ballester i Canonge González.

D'altra banda, els set carrers que romandran tallats de forma provisionals tots els dissabtes i diumenges a partir d'ara són Joana Raspall; Francesc Macià; avinguda de Madrid; avinguda del Segre, fins a la bàscula municipal; Jaume II, del pont de l'Estudi General al passeig de Ronda; Doctor Fleming, des de Magí Morera al passeig de Ronda, i Enginyer Santi Companys, des del carrer Aubarés fins a Sant Paulí de Nola. Aquestes vies es reobriran al trànsit el diumenge a les 21 hores.


Per altra banda, també s'han desactivat els polsadors dels semàfors, amb l'objectiu de reduir la possibilitat de contagis. Aquesta acció s'ha realitzat als semàfors dels carrers Rovira Roure-Onze de Setembre, Rovira Roure-avinguda de Pinyana, Montcada-avinguda de Pinyana, Copa d'Or-Ll-11, Miquel Batllori-Josep Irla, Cos i Gayon (1r polsador), Pont de Viana-Príncep de Viana, Pont de Viana-Grenyana, Victoriano Muñoz-Camí de Picos, Victoriano Muñoz-Ll-11, Sant Francesc, Pont de Pardinyes-Grenyana, Cementiri, avinguda de Madrid-Tofol, Rovira Roure-Agrònoms i Església de Montserrat.

 

Participació