Bars i restaurants lleidatans es preparen per la nova fase

Habiliten terrasses per rebre els primers clients

La propietària d'un bar
La propietària d'un bar | ACN
Redacció
15 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:49h
Restaurants i bars de la regió sanitària de Lleida es preparen per si finalment aquest territori entra a la fase 1 dilluns. En el cas del restaurant 'El Gat' de Tàrrega, que gestiona l'Associació Alba, aquesta obertura parcial els permetria treure de l'ERTO a un 45% de la plantilla ja que la terrassa, amb capacitat per a 100 persones, en podrà acollir 50.

La gestora d'El Gat, Maria Cruz, ha explicat que aquest divendres s'han instal·lat dispensadors de gel bactericida a l'entrada per desinfectar tant les mans com el calçat. També mampares per protegir el menjar i per protegir treballadors i clients a les caixes. En el seu cas, a l'oferir a més bufet lliure, un dels treballadors s'encarregarà de servir el menjar.

Maria Cruz explica que durant aquests dos mesos van haver de fer un ERTO al 80% de la plantilla. Si es confirma que dilluns s'entra a la fase 1, però, hi continuarà només el 35% i esperen que en uns dies es pugui reincorporar tothom segons com evolucioni la desescalada. Cruz recorda que en el seu cas, que tots els treballadors puguin tornar a la feina és molt important ja que el 40% de la plantilla són persones amb discapacitat i tenen "més dificultats a l'hora de trobar feina".

Per poder obrir dilluns, aquest divendres han estat ultimant les mesures per seguir tots els protocols establerts pel govern espanyol. Així, explica Cruz, han fet separacions dins del restaurant i tenen els Equips de Protecció Individual necessaris per poder treballar amb seguretat.