ERC aconsegueix l'alcaldia de Maldà en una altra moció de censura a la demarcació de Lleida

Anna Salla esdevé la nova alcaldessa

Redacció
15 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:19h
La moció de censura ha estat telemàtica
La moció de censura ha estat telemàtica | Aj Maldà
La republicana Anna Salla s'ha convertit aquest divendres en la nova alcaldessa de Maldà (Urgell) després que hagi prosperat la moció de censura presentada per Independents per Maldà-AM (llista vinculada a ERC) i la CUP contra el fins ara alcalde Josep Batlle (JxCat).

La renúncia al gener d'un regidor de JxCat va deixar el govern de Batlle en minoria ja que la vacant la va ocupar un representant d'Independents per Maldà-AM pel fet que la localitat es regeix pel sistema de llistes obertes. La de Maldà ha estat la primera moció de censura que es debat de forma telemàtica a Catalunya com a conseqüència de l'emergència sanitària per la covid-19. Anna Salla esdevé també la primera dona al capdavant de l'ajuntament d'aquest municipi de l'Urgell.

Amb l'aprovació de la moció de censura, la republicana Anna Salla ha estat proclamada com a nova alcaldessa de la localitat. Salla ha defensat que la moció de censura respon a una acció de "responsabilitat política i democràtica" per fer valer la "majoria representativa" que, amb tres regidors, sumen IxMaldà i la CUP i ha dit que està "suficient legitimada" per la confiança que els ciutadans van donar a aquestes dues formacions en les municipals del 2019. Així mateix, la nova alcaldessa ha expressat el compromís del nou govern per "treballar des de la pluralitat, de forma horitzontal i de manera participativa per construir el poble que volem".

Per la seva banda, l'alcalde sortint ha afirmat que la moció de censura és "una manera de violentar la voluntat majoritària de la població" i "una manera d'accedir a l'alcaldia per la porta de darrera". Tot i això, Batlle ha manifestat la voluntat de treballar pel poble des de l'oposició. Així mateix, ha lamentat que s'hagi arribat a la moció després de renúncia del regidor Jaume Torrent (JxCat) "plenament conscient del que feia".

Primera moció de censura telemàtica a Catalunya

L'Ajuntament de Maldà ha celebrat la primera moció de censura que es debat de forma telemàtica a Catalunya, en el Ple extraordinari celebrat aquest migdia. L'acord assolit entre Independents per Maldà-AM i la CUP ha permès desbancar el fins ara alcalde Josep Batlle, que governava en minoria des del gener després de la renúncia per motius personals d'un regidor de JxCat.