​Es reactiven les reserves als càmpings del Pirineu des de l'entrada a la fase 1 del desconfinament

El sector defensa la importància que es reobrin les fronteres i puguin arribar turistes estrangers

Detall de dos bungalous a un càmping de la Guingueta d’Àneu
Detall de dos bungalous a un càmping de la Guingueta d’Àneu | ACN
Redacció
15 de maig del 2020
Els càmpings pallaresos han vist com s'han reactivat les reserves des del mateix dia en què es va passar a la fase 1 del desconfinament. La presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, la pallaresa Marta Cortina, ha explicat que la gent està mostrant “molt interès” per venir de vacances al Pirineu, especialment pel mes d’agost i per la segona quinzena de juliol.

Cortina ha assegurat que des que ha començat la desescalada del confinament “la gent s'ha adonat que podrà fer vacances” i veu el Pirineu “com una zona segura”. Cortina ha explicat que, ara mateix, el sector té “bones perspectives” donat que les reserves s’han reactivat i les que ja hi havia fetes pels mesos de juliol i agost no s'han anul·lat. 

Pel que fa a les mesures que s'hauran d'adoptar per reobrir els càmpings, Marta Cortina ha destacat la reducció de l'aforament, mantenir la distància de seguretat entre el personal de càmping i els clients, extremar i intensificar les desinfeccions i la neteja l'aforament a les zones comunes.

El fet que només l'Alt Pirineu i Aran, Tarragona i les Terres de l'Ebre estiguin en fase 1 fa complicada l'arribada de turistes. Cortina, no obstant, confia que a poc a poc el sector vagi recuperant l’activitat. En aquest sentit, la presidenta de l’associació de càmpings ha dit que s’hauria de facilitar l’arribada de turistes estrangers, molts dels quals arriben atrets pel Parc Nacional d'Aigüestortes.