La recepta electrònica substitueix més de 60.000 visites als centres sanitaris de la demarcació de Lleida

Durant la crisi i de manera excepcional, els farmacèutics han pogut dispensar medicaments només amb la targeta sanitària

Una farmàcia
Una farmàcia | Europa Press
Redacció
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:28h
Més de 60.000 pacients de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran que requereixen una medicació especifica l'han pogut recollir sense necessitat d'anar al centre d'atenció primària (CAP).

La nova mesura, instaurada a tot Catalunya des del 18 de març des del Servei Català de la Salut i en coordinació amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, permet que l'usuari pugui anar directament a la farmàcia amb o sense el pla de medicació, ja que se li tramita mitjançant la recepta electrònica. En el cas de la regió sanitària de Lleida, 50.000 pacients han recollit la seva medicació específica en farmàcies, mentre a de l'Alt Pirineu i Aran han estat uns 10.000.

L'increment de visites a les oficines de farmàcia ha estat exponencial. En poc més d'un mes i mig s'han reimprès a la mateixa farmàcia més de 34.000 plans de medicació vigents (més 27.000 a la RS Lleida i prop de 7.000 a la RS Alt Pirineu i Aran) mitjançant la presentació de solament la targeta sanitària, atès que els pacients no portaven el paper del seu pla de medicació, i en altres més de 30.000 (més de 27.000 a la RS Lleida i més de 3.000 a la RS Alt Pirineu i Aran) s'ha pogut reimprimir el nou pla de medicació que l’havia renovat el seu metge amb la presentació de pla de medicació antic. En tots aquests casos, s'ha estalviat el desplaçament dels pacients al centre de salut per anar a buscar una còpia actualitzada.

D'altra banda, i sent alhora una altra mesura excepcional, s'ha permès que els pacients crònics amb prescripcions de llarga durada, i que requerien renovar-la, se'ls pugui continuar dispensant els tractaments sense necessitat d'anar al CAP. En aquest sentit, prop de 4.000 pacients (prop de 3.000 a la RS Lleida i prop de 1.000 a la RS Alt Pirineu i Aran) s'han visitat directament a les farmàcies amb un pla de medicació caducat i se'ls ha pogut dispensar el medicament.