El desembassament de Camarasa a vista d'ocell

Per primera vegada es fa coincidir l'augment de cabal del Segre i l'Ebre per aigua acumulada i amb finalitats ambientals

Imatge del desembassament de Camarasa
Imatge del desembassament de Camarasa | ACN
Redacció
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:01h
La presa de Camarasa (Noguera) ha començat a desembassar aigua aquest dimecres a la tarda després de l'increment per l'arribada d'aigües procedent de Rialb i Oliana. L'ACN ha captat imatges amb dron d'aquest desembassament en el marc d'una operació programada que per primera vegada fa coincidir l'augment de cabals dels rius Segre i Ebre, gràcies a la gran quantitat d'aigua acumulada en els embassaments. La presa de Camarasa va complir 100 anys al 2017 i actualment pertany a Endesa.

Està emplaçada a l'estret del Pont del Diable, a la confluència del Segre i la Noguera Pallaresa, fa 92 metres d'alçada sobre la llera del riu i té més de 100 metres de fonaments, fet que la va convertir, fins al 1924, en la més alta d'Europa.

El desembassament de la presa de Camarasa captat amb dron mostra unes imatges espectaculars de la força de l'aigua en caiguda lliure des de 90 metres d'alçada per la boques de sortida de la instal·lació, situades a un dels laterals de la muntanya, al costat de la carretera C-13 que connecta la Noguera amb el Pallars.