ERC espera aconseguir un govern «sòlid i estable» a Cervera després de la moció de censura

Presentada la moció de censura contra l'alcalde de JxCat a qui retreuen opacitat en la gestió de la crisi de la covid-19

La moció de censura s'ha presentat a Cervera
La moció de censura s'ha presentat a Cervera | ACN
Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:38h
ERC espera aconseguir un govern "sòlid" i el més "ampli possible" a la Paeria de Cervera. Així ho ha assenyalat el seu portaveu, Joan Santacana, després de presentar la moció de censura contra el govern en minora de JxCat i el PSC.

La moció ha comptat amb el suport dels altres dos grups a l'oposició, la CUP i SiF, que han retret a l'actual alcalde, Ramon Augé, "opacitat" a l'hora de gestionar la crisi de la covid-19. De moment no està clar si aquestes dues formacions entraran al futur govern municipal que podria comptar amb una majoria de 8 regidors si hi acaba havent entesa. Segons els terminis legals, el Ple per fer el canvi d'alcalde hauria de ser la darrera setmana de maig.

Joan Santacana ha explicat que de moment ERC, la CUP i SiF han ratificat l'acord que ha comporta la presentació de la moció de censura per fer fora Ramon Augé, de JxCat, que governa amb minoria amb el PSC després de la sortida del govern municipal de SiF.

A partir d'ara, Santacana ha assenyalat que conversaran per veure com es pot donar "solidesa" al govern i intentar que sigui el més ampli possible. Per això, ha apuntat que espera comptar amb el suport de tots els regidors per les decisions de govern, amb el clar objecti que la ciutat pugui comptar amb "l'opinió de tothom".