Coronavirus

La Diputació envia una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals

Condensa en un document els principals consells per garantir la seguretat del personal municipal i l'atenció ciutadana

per Redacció, 13 de maig de 2020 a les 10:27 |
Dues cadires de la Diputació de Lleida | Diputació Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens per procedir a aquesta nova fase amb garanties.

La guia, que parteix de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l'experiència d'aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.


El diputat responsable de l'àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l'activitat habitual presencial "vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d'exposició i contagi a la covid-19".

Aquest retorn, en tot cas, "no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual" i, per això, "cal garantir més que mai la màxima seguretat sanitària al personal i a les persones que s'atenen", assenyala Verdú.

 

Participació