La jutgessa de Vielha declara el secret d'actuacions pel cas de la mort de l'os Cachou

Es paralitza així l'enviament d'informació a entitats que havien demanat l'informe de la necròpsia

Imatge de l'os Cachou mort el 9 d’abril
Imatge de l'os Cachou mort el 9 d’abril | Agents Rurals
Redacció
12 de maig del 2020
La jutgessa de Vielha ha decretat el secret d'actuacions pel cas de la mort de l'os Cachou. Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns el Conselh Generau d'Aran, que també ha precisat que això significa que de moment no es podrà comunicar públicament, ni enviar informació a aquelles persones o entitats que havien realitzat sol·licituds formals d'informació, especialment en referència a l'informe de la necròpsia.

Entitats com Ipcena, Seo Birdlife, Fapas i la Federació d'Ecologistes de Catalunya consideren poc creïbles les causes oficials de la mort d'aquest plantígrad que va ser trobat sense vida el 9 d'abril. Per aquest motiu s'ha demanat saber el resultat de la necròpsia perquè sospiten que hauria pogut ser víctima d'un enverinament.

Tot i que la versió oficial sobre la possible causa de la mort de Cachou és que va perdre la vida per una baralla amb un altre os i una posterior caiguda per un barranc, entitats ecologistes en discrepen. En aquest sentit, la Fundació Oso Pardo va assenyalar recentment que la mort d'aquest exemplar no s'aclarirà amb especulacions i que només es pot analitzar amb els resultats de la necròpsia completa. Uns resultats als quals ara no es podrà, de moment, accedir, per la decisió adoptada per la jutgessa.