El Museu de Lleida documentarà la crisi del coronavirus i preveu fer-ne una exposició

Fa una crida a la societat a compartir els documents visuals, musicals, físics que expliquin aquest moment històric

Compradors solitaris al primer dia de fase 0 del desconfinament
Compradors solitaris al primer dia de fase 0 del desconfinament | Adrià Costa
Redacció
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:11h
El Museu de Lleida considera "absolutament necessari" documentar el moment històric "excepcional" que suposa la crisi sanitària de la covid-19, per tal d'explicar-lo ara i a les futures generacions.

És per aquesta raó que des del museu lleidatà demanen la col·laboració de la ciutadania i entitats per tal que facin arribar materials rellevants, com ara documents visuals, musicals o físics, d'aquest confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, "que ha trasbalsat la vida de les persones i ha provocat un enorme canvi, que modificarà la manera de ser, de relacionar-se, de moure's i de treballar". Un dels objectius del Museu de Lleida és poder fer una exposició temporal a finals del 2020.

La crida està dirigida a persones i entitats de la ciutat de Lleida i de l'àrea d'influència que l'envolta, i que és el territori que s'explica al discurs de l'exposició permanent del museu.

L'objectiu és "documentar tots els aspectes d'aquesta crisi" com poden ser "els esforços de tot el personal sanitari; la situació de víctimes i afectats; els efectes del confinament en la societat, a nivell afectiu, econòmic, social, cultural i educatiu", a més de "totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d'aquest confinament".