El PSC acusa el Govern de paralitzar durant un mes la desinfecció de residències de Lleida

El socialistes ho consideren "intolerable" i demanen explicacions a l'executiu sobre aquest "retard"

Redacció
08 de maig del 2020
Òscar Ordeig, líder del PSC de Ponent
Òscar Ordeig, líder del PSC de Ponent | ACN
El Grup Parlamentari Socialista ha demanat explicacions al Govern sobre el "retard" en la desinfecció de les residències de Lleida. Per això, la formació ha registrat un seguit de preguntes amb l'objectiu que l'executiu "doni explicacions dels motius pels que va tenir paralitzades les tasques de desinfecció a les llars de la capital del Segrià", després que "tant els seus responsables com el paer en cap fessin la petició a la Generalitat".

En aquest sentit, el diputat del PSC, Òscar Ordeig, considera "intolerable tardar un mes a donar explicacions sobre la desinfecció de les residències", com ara la Llar de Sant Josep, "que ha patit la mort de fins a 30 persones per coronavirus".

Ordeig ha assegurat que la Generalitat va rebre la petició de neteja d'aquest centre, així com de la Residència Balàfia I, la Residència Balàfia II i Caser Residencial Lleida, per mitjà de la Delegació del govern de l'Estat Catalunya, "però en va aturar la tramitació durant un mes".

Per la seva banda, el cap de l'Oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reclamat que el Govern assumeixi la seva responsabilitat política "en la desatenció a les residències, que s'han sentit totalment desemparades", la mateixa "responsabilitat que s'ha de demanar a l'alcalde i a la regidora de Salut", ha dit.