Pueyo desitja que Ponent pugui passar a la primera fase a partir del 18 de maig

Reclama al govern espanyol més marge en la comunicació de les fases de la des escalada

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:09h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, desitja que les comarques de Ponent puguin passar a la fase 1 del desconfinament a partir del 18 de maig. En declaracions a Catalunya Informació, Pueyo ha assenyalat que el fet de no poder entrar en aquesta fase a partir del pròxim dilluns s'ha rebut amb "preocupació" des de determinats sectors productius de la ciutat i les comarques del pla de Lleida.

Això no obstant ha reconegut que si el Govern recomana esperar una setmana, cal assumir-ho però sí que ha demanat al govern espanyol més "marge" de comunicació de les fases de la des escalada per no haver d'estar pendents fins al diumenge a la tarda. Pueyo també ha dit que estan preparats per l'arribada de temporers per la campanya de la fruita.

L'alcalde de Lleida ha explicat que la Paeria ja ha elaborat un Pla de desconfinament en dependències municipals per si Ponent entrava ja a la fase 1 el dilluns 11 de maig però finalment no ha estat així. L'alcalde ha assenyalat que en les darreres setmanes "s'ha fet un gran esforç" per reduir contagis de la covid-19 i ha afegit que li agradaria que Ponent entrés a la fase 1 a partir del 18 de maig.

Pel que fa a la campanya de la fruita i a l'arribada de temporers a la ciutat, Pueyo ha recordat que la ciutat compta amb el pavelló de Balàfia que actualment està habilitat per confinar les persones sense sostre. En aquest sentit, ha afegit que preveuen més infraestructures per donar resposta si cal ampliar el servei d'acollida, ja sigui en un hotel o altres equipaments.