Fruita

Catalunya torna a batre el rècord de vendes de poma i pera per segon mes consecutiu

Afrucat ho atribueix al fet que la producció a l'Estat es va mantenir mentre va caure en la resta de països europeus

per Redacció, 8 de maig de 2020 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya ha registrat aquest mes abril un desestocatge rècord tant en poma com en pera respecte als darrers anys.

Segons l'associació empresarial de la fruita de Catalunya, Afrucat, aquesta situació es deu fonamentalment al fet que l'estat espanyol va ser un dels pocs països que va mantenir el seu potencial productiu la passada campanya, amb un increment de producció del 14% en poma i del 4% en pera, mentre que Europa va patir una disminució d'un 20% en poma i un 12% en pera.


Els principal països productors europeus van patir importants davallades. En poma, Polònia va registrar una caiguda productiva del 40% i Itàlia, del 8%. Pel que fa a pera, a Bèlgica la producció va ser un 10% inferior, a Holanda, un 7%, i a Itàlia un 30% per sota.

Pel que fa a la poma, les vendes han estat superiors en un 45% respecte a la campanya del 2019, sobretot la poma Golden que ha incrementat en un 60% el seu desestocatge, segons Afrucat. L'increment en la pera també ha estat força important, amb un augment del 56% en les vendes de pera conference.


De l'anàlisi dels estocs de poma i de pera, Afrucat constata que les existències totals de pomes i de peres a Catalunya a 30 d'abril del 2020 mostren un nivell superior en poma i inferior en pera, respecte l'abril del 2019. En concret, en pomes, a les càmeres hi ha emmagatzemades 104.314 tones, un 28% més que l'any passat. En peres, l'estoc global de peres de Lleida (ja que Afrucat no disposa de dades completes i globals de Girona) a 30 d'abril era de 16.023 tones, un 7% inferior al 2019.

Estocs de pomes i peres a Lleida


Afrucat estima uns estocs totals de 78.264 tones de poma a la demarcació de Lleida, superiors a l'any passat. El grup varietal Golden segueix essent el més important amb un estoc de 57.855 tones. El grup Gala té unes existències de 136 tones; les Fuji, de 5.030 tones; en pomes vermelles les existències són de 4.476 tones, mentre la Granny Smith té un estoc de 5.050 tones.

 

Arxivat a:
Economia, poma, Lleida, fruita, pera
Participació