Turisme

Les cases rurals de Lleida demanen flexibilitzar el desconfinament per rebre clients de Barcelona

Es postulen com un dels millors destins turístics per la garantia de seguretat que dóna la seva ubicació aïllada

per Redacció , 7 de maig de 2020 a les 09:10 |
Una casa rural | ACN
La Federació de Cases Rurals de Lleida assegura que quan s'entri a la fase 1 del desconfinament no obriran perquè no els servirà de res, ja que més del 90% de la clientela és de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El president dels associats, Jaume Ramon, ha dit que ja han demanat a l'Administració - i aquest dijous ho tornaran a fer a la consellera Chacón en una reunió telemàtica - que es flexibilitzi la limitació per regions sanitàries perquè sinó hauran de donar per perduts el maig i pràcticament tot el juny. Ramon ha defensat que el de les cases rurals serà un dels destins més segurs per quan es comenci a relaxar la crisi de la covid-19, ja que l'entorn "poc massificat i natural" fa que "el virus ho tingui pelut" per proliferar.


Jaume Ramon, propietari de la casa rural La Torre del Codina, al Talladell (Tàrrega), ha explicat que a causa del coronavirus el sector ja ha perdut l'ocupació de Setmana Santa i les primeres setmanes de primavera.

Malgrat l'entrada a la fase 1 del desconfinament la setmana que ve de moment l'Alt Pirineu i Aran, que els permetria reobrir, apunta que això no els servirà de res perquè la majoria de clients són de fora de la demarcació. Això, ha afegit Ramon, els obligarà a estar tancats fins al 22 de juny com a mínim, per tant considera que patiran un "perjudici elevat" perquè encara queda tot el mes de maig.


Ramon ha assegurat que ja han exposat aquest malestar a l'Administració i aquest dijous demanaran a la consellera Àngels Chacón en una reunió telemàtica amb el sector, la possibilitat de flexibilitzar aquesta situació perquè fins a Sant Joan tenen totes les reserves cancel·lades.

Segons Ramon, quan passi aquesta crisi, les cases de turisme rural tindran una demanda important, per l'estiu i la propera temporada. Assegura que el fet de ser un destí no massificat i natural, amb poca població comparat amb Barcelona, els permet situar-se com una zona amb garanties de seguretat pels clients davant el virus. En aquest sentit, assenyala que en una casa rural, els clients, siguin famílies senceres o grups d'amics de "confiança" es poden confinar i per tant estar aïllats de la covid-19 i els contagis.

 

Participació