coronavirus

De dos a 20 metres: així varia la distància de seguretat segons l'activitat

El Departament de Salut especifica la separació entre persones en el procés de desconfinament a tota Catalunya

per NacióDigital, 6 de maig de 2020 a les 20:30 |
Dos voluntaris de protecció civil concersant amb una agent de mercats a Vic | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya segueix el procés de desescalada i desconfinament pel coronavirus. Un cop s'acceptin les regions sanitàries com a divisió territorial per a la "nova normalitat" que afrontarà el país, la ciutadania tornarà, de mica en mica, a una situació estable i a omplir els carrers. En aquest context, el Departament de Salut recorda les distàncies que s'hauran de mantenir segons l'activitat física que es faci.

La distància de 2 metres serà per a les compres i les passejades, aquestes últimes que ja es poden complir en dues franges horàries cada dia. La distància augmenta als 10 metres quan es facin aquestes activitats: córrer, anar en patins, patinet o bicicleta. I finalment, els 20 metres de separació s'hauran de complir per a totes aquelles persones que vagin en bicicleta a alta intensitat.


Salut proposa 3 regions per a la Fase 1

El Departament de Salut proposarà al govern espanyol que dilluns tres regions sanitàries catalanes passin a la fase 1 de desconfinament. Es tracta de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, segons han confirmat fonts de la conselleria a NacióDigital. Les tres regions representen 852.093 habitants, poc més del 10% de la població.


Les sis regions sanitàries restants, per tant, continuarien en la mateixa situació que actualment. Són les regions de Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida. El motiu és que segons el Departament el risc de rebrot és més alt en aquestes zones

La fase 1 de desconfinament permet trobades de deu persones, com a màxim, mantenint una distància de seguretat de dos metres entre persones obligatòria i la recomanació d'ús de mascareta i desinfecció de mans.


També limita a dues les persones que poden compartir vehicle, excepte en el cas que es comparteixi residència. Les vetlles estaran permeses en instal·lacions públiques i privades. Aforament màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure i deu en espais tancats.
 

Participació