L'edició d'enguany de la Universitat d'Estiu de Lleida es farà en línia

La UdL deixa la porta oberta a fer activitats presencials a partir de l'agost si l'evolució de la pandèmia ho permet

Redacció
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:36h
La pandèmia de la covid-19 ha fet que l'edició 2020 de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL) hagi hagut d'adaptar-se a la situació actual.

És per això que enguany, s'oferiran una vintena de cursos en línia a través del campus virtual de la UdL del 29 de juny al 24 de juliol. Els organitzadors expliquen però que "això no serà un obstacle" perquè qualsevol persona interessada, pertanyi o no a la comunitat universitària, s'hi podrà inscriure per correu electrònic, a partir del 25 de maig. A més, la UdL deixa la porta oberta a fer activitats presencials a partir de l'agost, si l'evolució de la pandèmia ho permet.

Alguns dels cursos, que s'impartiran entre el 29 de juny i el 24 de juliol, són un taller de curtmetratges, cursos d'edició de vídeos, de disseny CAD i d'impressió 3D, de programació de plaques electròniques Arduino, de simulacions energètiques d'edificis, sobre xarxes socials, estratègies i eines per a la recerca de feina en línia, de presentació de treballs acadèmics o anàlisi de dades.

També hi ha propostes relacionades amb les exportacions internacionals, les altes capacitats, el maltractament i l'abús sexual infantil, eines i recursos per apropar la natura a l'escola o la productivitat sense estrès, entre d'altres.

Concreten, però, que, en funció de com evolucioni l'emergència sanitària, podrien mantenir-se en format presencial les activitats previstes per als mesos d'agost, com ara l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona; de setembre, com el Curs d'arqueologia ibèrica i El Paisatge Ribagorçà: una Visió Transversal-El Pont de Suert; i l'octubre , com Un present responsable per a un futur sostenible-Esterri d'Àneu.