Desconfinament

Mollerussa fa una crida a respectar la franja horària establerta per a les sortides permeses

Incrementen les persones al carrer en situacions no autoritzades i la Policia Local aixeca 12 actes al cap de setmana

per Redacció, 4 de maig de 2020 a les 17:19 |
Pla general on es pot veure un control de la Policia Local | Aj Mollerussa
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Mollerussa ha fet una crida perquè respecti les franges horàries establertes per l'Estat per a les sortides permeses després de detectar aquest cap de setmana un increment de persones al carrer en situacions no autoritzades, cosa que ha motivat l'aixecament de 12 actes per part de la Policia Local.

La majoria s'han fet a grups de persones que es trobaven juntes en un espai sense respectar les distàncies. D'altra banda, la Policia Local començarà a fer aquesta setmana una campanya entre el comerç local per informar de la necessitat d'obrir només amb cita prèvia i complint amb les mesures que es van donar a conèixer a través del BOE en relació a aquest sector i pel que respecta a la Fase 0 del desconfinament.


En el marc de la reunió periòdica del comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, que té lloc cada dilluns, dimecres i divendres, també s'ha informat que l'Ajuntament ha rebut un total de 2.500 mascaretes per a repartir entre les persones usuàries del transport públic. Per articular aquesta acció, ja s'ha contactat amb les companyies que fan parada a la ciutat per articular la manera de fer el repartiment, per al qual es comptarà amb la col·laboració amb voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja.

La reunió també ha servit per actualitzar les dades mèdiques oficials de manera que a hores d'ara hi ha registrats 39 casos de persones positives, dues de les quals segueixen aïllades en un centre residencial de la ciutat. També cal destacar que es manté en 7 les persones que han perdut a la vida a causa del virus mentre que ja són 10 les que han aconseguit curar-se, segons dades facilitades pel CAP de Mollerussa.


Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa, ha rebut fins ara 489 trucades, que han derivat en 491 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren. Així mateix, també s'han dut a terme 723 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats. També se segueix amb la campanya per oferir consells a infants de fins a 13 anys.

 

Participació