El Govern dona per fet que l'Estat rectificarà el desconfinament per províncies

El conseller d'Interior, Miquel Buch, no descarta que Mossos, Bombers i Protecció Civil cobrin una compensació per la feina contra el coronavirus

Un treballador municipal neteja els carrers de Barcelona
Un treballador municipal neteja els carrers de Barcelona | David Zorrakino / Europa Press
NacióDigital
02 de maig del 2020
El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha mostrat convençut que la proposta del govern espanyol de desconfinament per províncies "caurà pel seu propi pes". "Ni Sánchez ni els propis presidents socialistes de les comunitats autònomes estan defensant ja aquesta proposta, que servia per entendre l'estat espanyol de fa dos segles però no la Catalunya de l'any 2020", ha assegurat Buch aquest dissabte a El Suplement de Catalunya Ràdio.

"Estic segur que l'estat espanyol una vegada més rectificarà", ha valorat el conseller d'Interior, que no ha descartat que Mossos d'Esquadra, Bombers i Protecció Civil acabin també cobrant una compensació per la seva feina en la lluita contra el coronavirus. "Lluitarem perquè cap col·lectiu se senti exclòs", ha afirmat Buch.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat aquest dissabte que l'Estat té la "predisposició" de permetre el desconfinament per regions sanitàries -i no per províncies- a Catalunya, tal com demana la Generalitat. No farà falta convèncer el PSOE. La Generalitat només ho havia de plantejar -que ja s’ha fet- i la predisposició és aprovar-ho així [en base a les regions sanitàries]. Això és el que m’ha arribat a mi", ha dit Colau en una entrevista al programa Via Lliure de RAC1.

"Les províncies poden tenir sentit en altres llocs de l’Estat, però a Catalunya és evident que no és la millor manera. Tenim les regi