Els sindicats denuncien que algunes empreses s'han aprofitat de la crisi per reduir la plantilla

CCOO presenta una vuitantena de denúncies, majoritàriament, per acomiadaments "injustificats" i ERTO "fraudulents"

Una treballadora amb mascareta dins d'un camionet
Una treballadora amb mascareta dins d'un camionet | Europa Press
Redacció
30 d'abril del 2020
CCOO i la UGT de les Terres de Lleida asseguren que la crisi social i laboral derivada de l'emergència sanitària està afectant de ple a la classe treballadora i deixant moltes famílies en uns situació de precarietat. Coincidint amb el Primer de Maig, els sindicats han denunciat que algunes empreses han aprofitat com a "excusa" l'actual context per reduir la plantilla.

En aquest sentit, CCOO ha presentat 39 expedients per via judicial i 38 denúncies davant la Inspecció de Treball, la majoria per acomiadaments "injustificats" i ERTO "fraudulents". D'altra banda, els sindicats han tornat a reclamar al Govern l'aprovació d'un protocol de seguretat i salut per als treballadors del camp per a la campanya de la fruita.

La UGT i CCOO de Lleida encaren un Primer de Maig "confinat", que serà diferent dels anteriors davant la impossibilitat de celebrar la tradicional manifestació per les restriccions decretades amb l'emergència sanitària pel coronavirus. Malgrat això, els sindicats han volgut fer arribar igualment les seves reivindicacions a la ciutadania, enguany sota el lema 'Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida'.

La principal preocupació ve marcada per la "precarietat social, laboral i econòmica" derivada de la crisi sanitària.

En una roda de premsa telemàtica, CCOO i la UGT han posat de relleu que molts treballadors s'han quedat sense feina, mentre molts altres s'han vist afectats per l'"allau" d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que han presentat les empreses al territori i al conjunt del país. Per això, han reclamat un major suport de les administracions davant la vulnerabilitat de les famílies que s'estan veient afectades.