Equipaments

La Paeria instal·larà una càmera de control de temperatura al pavelló Agnès Gregori

L'equipament acull persones sense sostre durant el confinament decretat pel coronavirus

per Redacció , 30 d'abril de 2020 a les 09:11 |
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
L'Ajuntament de Lleida instal·larà una càmera tèrmica al pavelló Agnès Gregori. Aquest dispositiu, cedit per l'empresa lleidatana Seguretat i Control 24h (SiC24), permet controlar la temperatura de les persones per detectar si tenen febre i poder identificar així més fàcilment a aquelles que poden presentar una simptomatologia compatible amb la covid-19.

La Paeria ha decidit instal·lar provisionalment aquesta càmera al pavelló Agnès Gregori, que actualment està funcionant com a equipament sanitari per acollir persones sense sostre durant el confinament decretat per l'emergència sanitària del coronavirus.


El dispositiu s'integrarà al Sistema Operatiu de Ciutat i, un cop finalitzada l'actual situació, se li podrà donar altres usos.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que, en un futur, quan l'emergència sanitària estigui superada, la càmera tèrmica "servirà per altres usos del dia a dia" ja que, "estarà a disposició de la Paeria per aquells usos que siguin necessaris". Així mateix, Postius ha agraït a SiC24 que hagi posat a disposició de la Paeria aquest dispositiu per contribuir a fer front a la pandèmia.


Es tracta d'un equip model Dahua BF5421-T, que té un valor de prop de 15.000 euros, tot i que l'Ajuntament de Lleida el rebrà sense cost, gràcies a la cessió desinteressada d'aquesta empresa. És un sistema tecnològic complet d'altes prestacions i molt alta fiabilitat per a poder mesurar la temperatura corporal en humans, segons han indicat fonts municipals.

 

Participació