La situació de les UCI lleidatanes és de «certa tranquil·litat» però els metges criden a no relaxar-se

Augmenten els ingressos de crítics amb altres patologies coincidint amb el desconfinament

Sanitaris en un hospital
Sanitaris en un hospital | Albert Alemany
Redacció
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:30h
La Coordinadora covid-19 de Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, Maria Ramírez, asegura que en aquests moments la situació de les UCI lleidatanes dona als professionals certa tranquil·litat però remarca que "en cap moment es va arribar a la situació de no saber on posar els pacients".

Ramírez afirma que la situació actual és "molt millor" que fa un més i mig però assegura que els professionals són conscients que no poden relaxar-se ni abaixar la guàrdia perquè "saben que l'evolució va dia a dia i que hi poden haver minirebrots". En aquest sentit, afirma que estan "una mica en standby" i "en espera" del que es puguin arribar a trobar".

Augment dels ingressos de crítics amb altres patologies coincidint amb el desconfinament

La doctora explica també que els espais habilitats als hospitals de la demarcació per atendre pacients crítics no s'estan tancant i reconeix que, a mesura que tenen menys patologia covid-19, en tenen més d'altres tipologies. Aquest "el canvi més gran" que estan notant en les darreres setmanes i "anirà a més".

Assegura que aquest fet està directament relacionat amb les mesures de desescalada perquè, per exemple, "no hi havia ingressos a l'UCI de persones que havien patit un accident de trànsit perquè no se circulava i ara aquesta patologia torna a reaparèixer poc a poc". També ho atribueix a la tasca de l'Atenció Primària perquè "han funcionat els circuïts que es van muntar per contenir moltes situacions que normalment vindrien a Urgències i que han pogut contenir dins el seu circuit".