​VÍDEO Felicitem les Montserrats amb «El Virolai»

L'himne de la Moreneta va ser compost per mossèn Cinto Verdaguer i Josep Rodoreda

La muntanya de Montserrat
La muntanya de Montserrat | Barcelona Turisme
NacióDigital
27 d'abril del 2020
El Virolai, també conegut per Rosa d’abril en referència al començament del poema, és l'himne dedicat a la Mare de Deu de Montserrat. En temps sense pandèmia, es pot escoltar cada dia al monestir de Montserrat, cantat per l'Escolania.

Aprofitem la cançó dedicada a la Moreneta per felicitar a totes les Montserrats, aquest dilluns, 27 d'abril, de la seva festivitat.


La lletra del Virolai va ser composada per mossèn Jacint Verdaguer i va ser publicada en el programa del certamen artístic i musical celebrat amb motiu de les festes del Mil·lenari de Montserrat, el 1880. En el mateix programa s'oferia el premi d’un flabiol d'or amb esmalts a la millor melodia popular que s'adaptés al text de Verdaguer. El 25 d’abril del mateix any fou declarada guanyadora –enmig d’una setantena de composicions– la melodia de Josep Rodoreda. Podeu llegir la lletra íntegre de la cançó i la partitura, en aquest document

Coincidint també amb la festa de la Mare de Deu de Montserrat, l'Escolania ha compartit una espectacular interpretació de Nigra Sum de Pau Casals des del confinament.