L’Hospital del Pallars redueix a la meitat els ingressats per Covid-19

Quatre nous casos eleven a 112 el nombre de positius per coronavirus a les comarques pallareses

Personal sanitari fent formació a les residències d’Esterri i Sort
Personal sanitari fent formació a les residències d’Esterri i Sort | ICS Pirineu
25 d'abril del 2020
Quatre nous positius en les últimes 72 hores -dos a la Pobla, un a Tremp i un altre Llavorsí- han elevat a 112 el nombre de casos confirmats de coronavirus al Pallars des que va començar l’episodi a mitjans del mes passat, segons les dades del Departament de Salut. No obstant, segons ha confirmat el centre hospitalari, el nombre d'ingressats amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars s’ha reduït a la meitat en l’última setmana i actualment és de vuit persones.

De tots els casos confirmats a les comarques pallareses, 97 es concentren al Pallars Jussà, la gran majoria dels quals (72) a la Pobla de Segur, el municipi pallarès més afectat i on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu, que pateix un important brot. Tremp acumula 17 casos positius de Covid-19 i els vuit restants es reparteixen entre els municipis de Gavet de la Conca, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà.

Pel que fa al Pallars Sobirà, amb el nou positiu de Llavorsí la comarca suma 15 contagis, tot i que continua mantenint una situació molt més estable que la seva comarca veïna, que ja representa un 86,6% dels contagis detectats al Pallars. D’aquesta quinzena de positius, cinc s’han donat a la capital Sort i la resta es reparteixen entre els municipis d'Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Espot, Alt Àneu, Rialp i Llavorsí.

Cal recordar que totes les dades són acumulades des del principi de l’episodi i que més de la meitat de les persones contagiades ja han superat la malaltia.

30 morts i 172 altes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut només especifica el nombre de morts i d’altes hospitalàries per regions sanitàries, i a la de l’Alt Pirineu i Aran, la xifra de víctimes mortals registrada fins ara continua sent de 30, d'acord amb el nou recompte del departament, que inclou també els 8 casos sospitosos que no s'han pogut confirmar. Segons Salut, 22 de les morts s’han donat en centres hospitalaris, 4 en residències i 2 en domicilis. En els 2 restants no s’ha establert classificació.

El nombre total d’afectats per coronavirus al Pirineu és de 328 persones. Entre aquests, 73 casos s’han donat a les residències d’avis. Els casos sospitosos, és a dir, aquells determinats per professionals facultatius però que no s’han confirmat són 763, 53 dels quals a residències. Pel que fa a les altes, a l’Alt Pirineu i Aran ja són 172 les persones que l'han rebut. 

Si ampliem més el focus, la demarcació de Lleida suma 195 víctimes mortals i 1.989 casos detectats. A nivell català el nombre de morts frega ja els 9.500, mentre que en el conjunt de l’estat espanyol, les xifres de decessos continuen disminuint.