Balaguer farà visitable un tram de la secla de Cup, d'origen islàmic

L'obra forma part del projecte "Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni" i es calcula que el projecte estigui enllestit en deu setmanes

Imatge de l'estat actual de la sèquia
Imatge de l'estat actual de la sèquia | Paeria Balaguer
Redacció
24 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:54h
La Paeria de Balaguer farà visitable un tram de la secla del Cup. L'obra forma part del projecte "Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni" que impulsa la Diputació de Lleida amb el suport del programa FEDER. Aquesta infraestructura, d'origen islàmic, agafava aigua del riu Segre per abastir de reg les hortes de Balaguer i Menàrguens fins a retornar al riu a Torrelameu.

La redacció del projecte d'execució ha estat adjudicada a l'empresa Culleré-Rendé, S.L. i es calcula que estigui enllestida en un termini màxim de deu setmanes, segons ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, que també ha confirmat que responsables de la firma han fet una visita aquest dijous.

Vidal confia que els treballs es puguin licitar com a molt tard al setembre, una licitació que farà la Diputació que també executarà l'obra amb la supervisió de l'arquitecte municipal.
El projecte consisteix en posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs. Es preveuen 20 intervencions en el patrimoni de 17 municipis i accions de promoció i gestió del trajecte.

Aquest és un dels tres plans aprovats per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya l'abril de l'any passat, que es vinculen a la conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural que impulsa la Diputació, a través el Patronat de Promoció Econòmica.