Sant Jordi

El coronavirus no frena l'entrega de roses de Sant Jordi

Una floristeria de Tàrrega que s'ha sumat a la iniciativa reparteix 400 roses, el 10% d'una Diada normal

per Redacció , 23 d'abril de 2020 a les 12:47 |
Imatge d'unes roses a Tàrrega | ACN
Unes 200 floristeries de tot Catalunya han fet entrega de roses a domicili aquest Sant Jordi per no perdre la tradició malgrat el coronavirus. El Gremi de Floristes ha batejat la iniciativa amb el nom de #rosadesantjordiacasa i a principis de setmana ja va avançar que s'havia arribat a un "col·lapse tècnic" per la quantitat de demandes.

És el cas de Flors Català de Tàrrega, que dimecres ja no van agafar cap més encàrrec i aquesta Diada reparteixen 400 roses, un 10% de les que vendrien en un Sant Jordi normal. La responsable de la floristeria, Magda Pedrós, ha dit que tot i que la situació és "complicada" no han volgut deixar perdre l'oportunitat de fer arribar un missatge de "llum i energia" amb les roses a domicili.


Uns 200 floristes d'arreu de Catalunya s'han implicat en la campanya #rosadesantjordiacasa que ha fer arribar a les cases dels qui les han encarregat les roses de la Diada de Sant Jordi. Ja dimarts, el president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, va explicar que havien arribat a un "col·lapse tècnic" per la quantitat de comandes que estaven rebent arreu del país i les dificultats de treballar i distribuir la flor en les actuals condicions de falta de personal.

Això ha provocat que molts dels floristes ja haguessin tancat comandes abans-d'ahir. L'objectiu marcat pel Gremi era el d'arribar a vendre unes 300.000 roses (el 5% de l'habitual), en aquest Sant Jordi "de mínims".


Magda Pedrós, de Flors Català de Tàrrega, ha explicat que han hagut d'actuar ràpid per preparar les roses ja que l'estoc era bastant reduït i no s'ha treballat com en un Sant Jordi normal. En aquest sentit, ha assenyalat que en el seu cas han hagut de preparar un a pàgina web per gestionar les comandes i que això els ha suposat treballar on-line per primera vegada. Malgrat tot, en un Sant Jordi normal acostumen a vendre unes 4.000 roses des del seu establiment i enguany només arribaran al 10% d'aquesta xifra, amb unes 400 roses a domicili, que és el màxim que s'ha pogut fer.

 

Participació