Lleida tindrà una nova connexió de l'LL-11 que millorarà l'enllaç entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta

L'obra, que assumeix un promotor privat, unirà els carrers Maria Montesori i Riu Ebre amb una cruïlla semafòrica

Imatge amb el disseny que tindrà la nova cruïlla de l'LL-11
Imatge amb el disseny que tindrà la nova cruïlla de l'LL-11 | Paeria Lleida
Redacció
22 d'abril del 2020
Lleida comptarà amb una nova connexió transversal de l'LL-11 per a vehicles, vianants i ciclistes que millorarà l'enllaç entre Cappont, Copa d'Or i la Bordeta. La comissió informativa de les polítiques de gestió urbanística i mobilitat de la Paeria ha informat aquest dimecres del projecte, que connectarà els carrers Maria Montesori i Riu Ebre amb una nova cruïlla semafòrica.

L'actuació, que té una durada prevista de quatre mesos, l'assumeix íntegrament un promotor privat com a compromís urbanístic i, per tant, no suposarà cap cost a l'Ajuntament. Segons el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, "és una actuació molt important per ajudar a reduir els problemes de trànsit a la zona i per millorar la connexió entre barris".

Es tracta d'un projecte que ha de millorar la permeabilitat transversal (nord-oest/sud-est) de l'LL-11, configurat encara com a via ràpida, que d'aquesta manera anirà assumint un caràcter més urbà, millorant la connexió entre Cappont, la zona de Copa d'Or-Parc de l'Aigua i la Bordeta, segons ha explicat Postius.

En aquest sentit, ha assenyalat que la zona de Copa d'Or i del Parc de l'Aigua "és una de les principals àrees de creixement urbanístic de la ciutat" i, amb aquesta actuació, fruit de la col·laboració entre el sector públic i privat, "es millorarà la mobilitat de vianants, ciclistes i vehicles", ha destacat.

Les obres les executa un promotor del sector SUR 5 com a obligació de la llicència per raons de mobilitat, sense cap cost per a la Paeria. La seva execució està condicionada al final de l'estat d'alarma, però la previsió és que el gruix dels treballs, que tenen una durada total prevista de quatre mesos, puguin executar-se aquest estiu, sempre en funció de l'evolució de l'emergència sanitària, segons ha dit Postius.

Els treballs no comportaran talls importants de trànsit a l'LL-11, només algunes afectacions puntuals als seus carrils quan s'hagin de col·locar els serveis i semàfors corresponents, ha indicat.