Koers: «Quan tornem a bufar, serà més intens, vindrà més de dins, valdrà més la pena»

1200_1586506969Promo1-800x600
1200_1586506969Promo1-800x600
Redacció
22 d'abril del 2020
Koers ha publicat aquest abril el seu segon àlbum: That Day. Un disc esperançador que arriba en ple confinament i que ens recorda la importància d'intentar gaudir tots els moments i convertir-los en únics. Per saber més sobre el seu nou treball, i també, sobre com estan vivint la situació, hem parlat amb Kelly Isaiah, cantant de Koers, i això és el que ens ha explicat. 

 


Versió sense playbuzz

1.Què hi trobarem en aquest nou disc, quines diferències destacaríeu amb el vostre anterior treball? 
En aquest nou disc trobarem alegria, diversió, cultura, viatges i experiències viscudes, trobarem la passió que tenim per la música i trobarem històries comptades des del punt de vista d'un nen que viu en una bombolla d'innocència. Trobarem cançons que expliquen els diferents llocs d'on venim, els diferents llocs que formen part de nosaltres i sobretot trobarem les ganes d'estimar-nos. El missatge global que té aquest nou disc és el mateix de sempre, des del primer treball que vam fer i creiem que fins a l'últim que farem. La diferència és que cada treball intenta agafar noves figures, noves sonoritats i melodies. 

2.Per què heu escollit That Day com a títol del nou àlbum?
That Day és esperançador. L'objectiu d'aquest títol és fer que els espectadors ho interpretin a la seva manera. La traducció de That Day és 'Aquell dia', la qual cosa podria ser el passat o el futur. Sigui el passat o el futur, el que està clar és que volem que aquell dia sigui memorable, inoblidable i important. That Day neix com a cançó, volem la igualtat entre races, entre sexes i entre les diferents classes socials. Somiem en veure que algun dia no haurem de lluitar per la igualtat entre la humanitat, i somiem que 'aquell dia' sigui ara! Aquest títol ha nascut primer com a cançó, que es pot trobar al disc sencer amb el nom 'Interlude'. 

3. Us vau plantejar treure el disc més tard quan van decretar l'estat d'alarma? Per què vau decidir publicar-lo durant el confinament? 
Va ser molt difícil per nosaltres gestionar-ho tot plegat. Ho teníem tot planificat, tot dibuixat i tot parlat. No obstant això, el Covid-19 tenia altres plans per a nosaltres. Com que hem intentat sempre fer treballs sincers, cançons que parlen sobre nosaltres i sobretot cançons d'esperança, creiem que ara més que mai hauríem de predicar amb l'exemple. La gent necessita les nostres cançons, la gent necessita aquests missatges positius, esperançadors, la gent necessita veure que estem amb ells i nosaltres necessitem veure que ells estan amb nosaltres. No sabíem si era la millor idea però ho havíem de fer; necessitàvem treure el disc i animar a tothom que puguem, i també per animar-nos a nosaltres mateixos, que després de tot, nosaltres també necessitem els nostres missatges. 

4. De fet, durant el confinament fins i tot heu creat i llançat el videoclip de Som, protagonitzat pels vostres seguidors. Com us va sorgir la idea? 
Vam ajornar el llançament del nou disc i, mentrestant, vam tenir temps per pensar en una jugada molt bona. Entre tots vam estar pensant com fer participar el nostre públic i va sorgir la idea de demanar que fessin vídeos a casa. El pla era perfecte, què podria sortir malament? Tothom és a casa i el fet de poder sortir en un videoclip de la banda que t'agrada pot ser molt divertit. I sí, vam encertar. Ens van arribar més de 500 vídeos i encara no sabem ni com ho vam fer. La cançó escollida era perfecte també, com bé diu el seu títol "Som", convida a tots i a totes a ballar i a manifestar-se de la manera que es vulgui. 

5.Heu col·laborat amb Lildami, Itaca Band, Macaco...amb quins altres artistes us agradaria treballar en un futur? 
Això és un tema que gairebé mai parlem perquè ha de ser natural. A vegades ens basem amb la cançó feta. Per exemple, la cançó "Savannah" va agafar una forma molt diferent i vam pensar que en Lildami seria ideal perquè a ell li "mola" molt aquest rotllo. En canvi, vam pensar les altres col·laboracions abans de fer les cançons perquè teníem ganes de fer aparèixer els nostres amics de veritat. Llavors, es pot dir que les col·laboracions que hem tingut al nou disc han estat perquè són els nostres amics i ho teníem mig pactat amb els artistes. Però ja que parlem de col·laboracions, pensant en el nostre estil, ens agradaria fer-ne amb Iseo & Dodosound o Green Valley. 

6.Com esteu vivint aquesta situació d'incertesa, sobretot pel que fa al futur dels concerts en directe? Aquest és un tema molt més difícil perquè cadascú ho vivim de manera diferent. Hi ha alguns que s'ho prenen de manera més positiva perquè ara tenim temps per fer altres coses que abans no podíem fer. Per sort alguns vivim al camp i podem treure feines pendents, com cuidar l'hort i menjar realment bé. Tenim temps per poder llegir els llibres que abans no haguéssim llegit i també tenim temps de compondre 1.000 temes. No obstant això, es fa dur també! Pujar a l'escenari és una experiència indescriptible; amb KOERS és tot màgia, cada moment és imprevisible i intens. Trobem a faltar ajuntar-nos i explicar-nos coses, fer-nos abraçades i riure junts. Tot i aquests sentiments, hem de pensar en el moment que puguem tornar a pujar-hi. Ara és temps de reflexió, ara és temps d'introspecció i quan tornem a bufar, serà més intens, vindrà més de dins, valdrà més la pena. Pel que fa al futur, mirem de no pensar-hi gaire, perquè si ja normalment és incert i poc previsible en la situació que ens ha tocat viure cada dia es demostra que és inútil fer cap mena d'estimació, l'únic que aconseguiríem fent-ho és decepció. 

7.Quines són les cançons que més esteu escoltant aquests dies? 
Destaquem: Best Part - Daniel Caeser, qualsevol cançó de Rex Orange County, Podcast de Jazz Watusi d'iCat, són brutals per descobrir noves referències. Mix de cançons de DUB and Reggae, i el Reggae clàssic. 

8.Quin tema del vostre disc recomaneu escoltar durant el confinament i per què? 
Recomanem qualsevol cançó del disc però en especial tres temes: "Ballarem" pel seu missatge positiu i el seu ritme que et fa ballar fins a cansar-te. "When she dance" perquè fa pensar en un vespre d'estiu, quan tens la sensació de tenir-ho tot fet i ja només et queda gaudir del vespre i la companyia de la gent amb qui vols estar. I per últim, "Interlude", sembla quasi tòpic, però és tan senzill i tan potent alhora, que et permet reconnectar amb tu mateix per uns instants... La plenitud del piano i la força de la veu... Què necessitem més?