Així serà el Sant Jordi a Balaguer; literatura a les xarxes, balcons engalanats i teatre per la ràdio

La Paeria pretén que la ciutadania participi de la diada des de casa

Imatge del cartell promocional del Sant Jordi a Balaguer
Imatge del cartell promocional del Sant Jordi a Balaguer | Paeria Balaguer
Redacció
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:11h
La Paeria de Balaguer ha presentat les activitats que es duran a terme a la ciutat aquesta diada de Sant Jordi 2020, marcada per la impossibilitat de realitzar actes a l’aire lliure i amb concentració de gent, una situació que ha obligat a buscar noves formes de seguir en contacte amb la literatura i amb una data tan important per Catalunya.

La primera iniciativa per aquesta diada de Sant Jordi consisteix en engalanar els balcons de les cases amb roses, dracs, poemes, contes i totes les creacions possibles reutilitzant materials que hi hagi a casa.

Una altra iniciativa que promou la Paeria és la de "Sant Jordi en xarxa", amb la qual es pretén que la ciutadania no perdi el vincle amb la literatura,  convidant a tothom a gravar-se llegint un escrit, text o fragment d’un llibre en un vídeo de 30 segons de durada màxima, i penjar aquest vídeo a les xarxes etiquetant @ciutatbalaguer i el hashtag #santjordi2020

Finalment, Ràdio Balaguer modificarà la seva programació. Hi haurà una edició especial de Sant Jordi del programa "Va de Llibres", organitzat per la Biblioteca Margarida de Monferrat , on hi podrem trobar tertúlies amb llibreters i autors locals, recomanacions de llibres per a públic infantil i adult i una secció musical amb cançons dedicades a Sant Jordi, i també la lectura teatralitzada de la Llegenda de Sant Jordi a càrrec de la Companyia de Comèdies Crisi Perpetua. El programa s’emetrà en directe a les 9.00h del matí i en redifusió a les 20.00h.