La Paeria farà una modificació pressupostària de 3,7 milions pel coronavirus i un pla de sanejament

L'Ajuntament quantifica en prop d'1 milió el cost de les mesures socials i econòmiques "sobrevingudes" per la pandèmia

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:49h
El govern de l'Ajuntament de Lleida portarà al Ple de la setmana vinent una modificació pressupostària per valor de 3.779.000 euros per poder tirar endavant les mesures previstes en el Pla econòmic per sanejar les finances municipals aprovat en la darrera sessió plenària, i també per fer front a les despeses "sobrevingudes" per la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, la Paeria haurà destinat en aquests dos primers mesos de la pandèmia 184.500 euros per implementar mesures socials, i uns 800.000 euros en mesures de foment de l'activitat econòmica. Des totes maneres, la regidora d'Hisenda, Montse Pifarré, no ha descartat que sigui necessària alguna altra modificació del pressupost durant l'actual exercici.

Pifarré ha explicat que l'objectiu de la modificació del pressupost 2020 es per poder assumir els 2,8 milions d'euros d'increment, sobretot referent a despeses corrents, als qual se suma una disminució d'ingressos de prop d'un milió d'euros en taxes i preus públics derivada de la crisi del coronavirus. Els recursos sortiran de "tocar" despeses corrents previstes, transferències, inversions i fons de contingència, segons ha explicat.

L'objectiu de la modificació és aplicar el Pla econòmic per fer "sostenible" la situació financera municipal, després de tancar en negatiu la liquidació del 2019; i també per atendre les despeses no previstes que ha provocat l'emergència sanitària per la covid-19, com són polítiques socials i de foment de l'economia i de l'ocupació, tal com ha detallat Pifarré. De moment, el govern municipal ha quantificat les despeses que li suposarà durant els dos primers mesos.