El vincle entre els Pujol i Vox

L'empresari Pablo Olona està relacionat amb els negocis panamenys de Jordi Pujol Ferrusola i és el pare d'una de les diputades de perfil més dur del partit ultra

Macarena Olona i Jordi Pujol Ferrusola
Macarena Olona i Jordi Pujol Ferrusola | ND
NacióDigital
20 d'abril del 2020
La política fa estranys companys de llit, es diu. I els escàndols de corrupció encara més, fins al punt de relacionar els Pujol amb Vox, segons que ha pogut saber NacióDigital. Macarena Olona, advocada de l'Estat i diputada ultra per Granada, és una figura emergent al partit de Santiago Abascal. De fet, és la secretària general del grup parlamentari i aquests dies la seva imatge s'ha fet viral per assistir al ple amb una mascareta de color "verd guàrdia civil" amb una bandera d'Espanya i pels seus enfrontaments amb diversos mitjans de comunicació.

Com a alta funcionària, Olona va defensar policies i guàrdies civils per la seva actuació contra els veïns de Gamonal, a Burgos, i va guanyar fama al País Basc, on era la cap de l'advocacia de l'Estat, defensant agents acusats de tortures o aconseguint que es pengessin banderes espanyoles. Es presenta com una eficaç lluitadora contra la corrupció (fet que assegura que la va enfrontar al PSOE i al PP) i explica que deu el que és i com és a la seva mare, que la va criar a Alacant, on va estudiar dret.

De qui no ha parlat mai la diputada és del seu pare. Es tracta de Pablo Olona, un empresari d'origen lleidatà, vinculat a diversos escàndols de corrupció i relacionat amb els negocis panamenys (tèrbols segons les investigacions policials) de Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident.

Olona, que fa anys que "ajuda" empresaris a aterrar a Panamà, estava també connectat amb Joan Piqué Vidal i Javier de la Rosa. Va estar empresonat a Espanya i a Andorra per insolvència punible i per la policia era una peça clau en els afers del Júnior. Algunes informacions havien relacionat Olona amb l'entorn empresarial d'Eduardo Zaplana, que va fer carrera política al PP des de l'alcaldia de Benidorm.

Aquesta i altres notícies, claus del dia, efemèrides i aniversaris els podeu llegir cada dia a El Despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital.
 
Vols que t'arribi El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Hi podeu trobar notícies com aquesta 
Fes clic aquí per rebre'l