La Paeria treballa amb els paradistes dels mercats per donar sortida als seus productes

El consistori assegura que la voluntat és que puguin reobrir "tan aviat com la situació ho permeti"

Imatge d'una compradora al mercat de Lleida
Imatge d'una compradora al mercat de Lleida | ACN
Redacció
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:55h
L'Ajuntament de Lleida treballa conjuntament amb els paradistes dels mercats per donar sortida als seus productes.

Arran de la decisió municipal de suspendre els mercats a l'aire lliure dels dimarts i dijous per evitar nous contagis de coronavirus, la Paeria està buscant en solucions alternatives per als paradistes, publicant, per exemple, el directori d'aquells comerços que serveixen les compres a domicili. La prioritat, però, és "minimitzar al màxim" les sortides de casa ja que l'Ajuntament recomana seguir amb el confinament, almenys, fins el 26 d'abril per evitar que hi hagi repunts de positius.

Tot i això, la Paeria assegura que la voluntat és que els mercats a l'aire lliure puguin reobrir "tan aviat com la situació ho permeti".

L'emergència sanitària pel coronavirus ha dut l'Ajuntament de Lleida a valorar diàriament les mesures a adoptar en base les recomanacions de les autoritats sanitàries vehiculades a través del Departament de Salut. És per aquest motiu que al llarg de les darreres setmanes la Paeria ha pres una sèrie de decisions que es revisen dia a dia, "sempre en funció de les recomanacions dels experts i de l'estat de l'emergència".

És el cas dels mercats a l'aire lliure, que la Paeria va decidir suspendre seguint les recomanacions d'experts, tot i que treballa per poder-los obrir "tan aviat com la situació ho permeti", segons apunten fonts municipals. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida està cercant solucions alternatives per als paradistes i per donar sortida als seus productes.

Els comerços de barri recuperen part de les vendes que havien perdut enfront la gran distribució

Els comerços de barri han recuperat part de les vendes que havien perdut enfront les grans cadenes de distribució durant les primeres setmanes de confinament i després de reforçar els seus serveis de subministrament a domicili. Els productors de fruita i verdura també han reforçat aquesta distribució a les llars que ja feien abans de la crisi i, a més, les vendes del Mercat Central als petits botiguers han augmentat de forma considerable, segons la Paeria.