Balaguer ajorna al 2022 la capitalitat de la sardana

La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols es trasllada al 2021 i Sant Cugat del Vallès el 2023

Redacció
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:10h
Sardanistes al Mercadal durant la Festa Major de Balaguer
Sardanistes al Mercadal durant la Festa Major de Balaguer | Mare Nostrum
Balaguer celebrarà la capital de la sardana l'any 2022 i no el 2021 tal i com estava previst inicialment. La pandèmia del covid-19 ha obligat a traslladar a l'any que ve la Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols prevista per aquest any, una decisió que ha afectat la cita a Balaguer però també a Sant Cugat del Vallès, que la celebrarà el 2023.
 
La decisió s’ha consensuat entre les tres poblacions que els propers anys ostentaran aquest títol de ‘Capital de la Sardana’, segons ha confirmat a Ràdio Balaguer el paer de Cultura, Arnau Torrente.
 
El mateix Arnau Torrente ha destacat que aquest ajornament permetrà preparar la capitalitat de la sardana amb més marge de temps. Uns preparatius que, tot i tenir més mesos per treballar-hi, es reactivaran ja durant les properes setmanes a través de la comissió de treball encarregada de proposar i assessorar sobre els actes que es duran a terme.
 
La comissió de treball que es crearà es pretén que sigui el més transversal possible, per aconseguir una programació plural i multidisciplinària, donant cabuda a propostes que directament o indirecta estiguin vinculades al món de la sardana.

La voluntat de la Paeria és que esdeveniments com aquest siguin entesos per la gent de Balaguer com a espais de col·laboració ciutadana, i així aconseguir dur a terme actes el més inclusius i participatius possibles.