Coronavirus

La UdL obre un compte per recollir fons per lluitar contra el coronavirus

Es destinaran a comprar material de protecció, tauletes i per a l'allotjament de professionals de la salut al territori

per Redacció , 15 d'abril de 2020 a les 09:44 |
Rosa Vaquera del GREiA de la UdL i un sanitari del CAP Balàfia | UdL
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat de Lleida (UdL) ha obert un compte bancari per recollir fons que ajudin a fer front a l'emergència sanitària provocada per la covid-19. A més del compte per fer-hi transferències, també es poden efectuar donacions amb targetes a través d'un aplicatiu de CaixaBank que s'ha habilitat.

Els diners rebuts es destinaran a la compra de material de protecció (bates impermeables, granotes hidròfugues i mascaretes FPP2 i FPP3 per a personal sanitari, d'assistència a gent gran i altres col·lectius de risc), de tauletes i altres dispositius perquè els malalts puguin comunicar-se amb els seus familiars, així com per a l'allotjament de professionals de la salut que s'hagin de desplaçar al territori per cobrir necessitats de personal.


El compte que ha creat la Universitat de Lleida per recollir diners és el ES81 2100 2464 6102 0001 3709. D'altra banda, el Consell de direcció de la UdL ha informat que per donar una resposta "ràpida i àgil", s'ha creat un comitè per centralitzar les peticions urgents i canalitzar el lliurament o préstec del material sol·licitat. El personal de la UdL que està treballant directament en la lluita contra el coronavirus pot adreçar les seves peticions de material a la Coordinació de Compromís social, igualtat i cooperació de la Universitat de Lleida.

Grups de recerca de l'EPS i l'ETSEA han fabricat més 3.700 viseres de protecció


D'altra banda, els grups de recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP UdL-Agrotecnio) de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), els d'Energia Solar, Energia i Intel·ligència Artificial (GREiA), Sustainable Energy, Machinery and Buildings (SEMB) i el Laboratori de Robòtica de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL porten fabricades 3.629 viseres de protecció amb pantalla facial per a personal sanitari, de residències de gent gran i altres col·lectius de risc.

 

Arxivat a:
Societat, compte, coronavirus, UdL
Participació