Adif restableix el tram entre Lleida i l'Espluga afectat pel temporal d'octubre

Ha destinat un total de 28,3 milions d’euros per arreglar les vies malmeses

Imatge de la línia arranjada després del temporal
Imatge de la línia arranjada després del temporal | Adif
Redacció
09 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:23h
El proper dimarts 14 d'abril es restablirà el servei en tota la línia Lleida-Valls/Tarragona-Barcelona, afectada en alguns trams pels aiguats del passat 22 i 23 d'octubre. Fins ara, el trajecte entre Lleida i l'Espluga de Francolí, el que va quedar inutilitzat pel temporal, es feia en bus.

Adif ha destinat un total de 28,3 milions d’euros per arreglar les malmeses vies amb un ”extraordinari esforç tècnic i humà al qual s’han dedicat tots els recursos disponibles, tant propis com d’empreses col·laboradores, per a normalitzar el trànsit ferroviari en el menor temps possible". 

En les obres hi han treballat al voltant de 180 persones, entre tècnics de les diferents àrees d'Adif i operaris de les empreses contractades, utilitzant a més unes 80 màquines que han treballat de forma simultània en els nombrosos punts afectats.

D'aquesta manera, es podran restablir les connexions ferroviàries per als viatgers entre Lleida i Barcelona per Valls i Tarragona a través de les línies R13 i R14 de Rodalies i per als tràfics de mercaderies.

El temporal d'octubre va afectar el tram de 41,5 km comprès entre les estacions de Puigverd-Artesa i l'Espluga de Francolí, provocant la desaparició total de la plataforma en diversos punts, afeccions a obres de drenatge, arrossegaments de balast i via, caiguda de pals de catenària, trencament de cables de senyalització i telecomunicacions, a més de la desaparició de senyals i altres equips, entre d'altres destrosses que van aconseguir tots els sistemes ferroviaris. Tot això va derivar en tres descarrilaments que van agreujar la situació.