Continuen els desplaçaments a segones residències malgrat les restriccions pel confinament

Els ajuntaments pallaresos alerten que s'està posant en risc la població i el sistema sanitari, mentre Quim Torra els demana que vetin l’entrada als visitants

Els municipis més turístics fan una crida a la responsabilitat i demanen no pujar durant la Setmana Santa
Els municipis més turístics fan una crida a la responsabilitat i demanen no pujar durant la Setmana Santa | ACN
Tomàs Garcia / Jordi Ubach
09 d'abril del 2020
Diverses entitats i ajuntaments del Pallars han mostrat la seva consternació davant dels desplaçaments de persones a segones residències, que continuen realitzant-se malgrat les restriccions pel confinament. Un dels primers ha estat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que en un ban ha demanat a tots els pallaresos, i concretament als qui no hi resideixen, respectar les mesures contra la Covid-19, especialment durant el període de vacances de Setmana Santa. 

En la mateixa línia, municipis amb un alt índex de turisme, com per exemple la Torre de Capdella, Rialp o Esterri d'Àneu, han fet un crida a la responsabilitat per evitar anar a segones residències. L'alcalde d'aquest últim, Pere Ticó, ha recordat que aquests desplaçaments poden provocar "una greu manca de cobertura sanitària". Ticó ha anat més enllà i ha explicat que el consistori es planteja denunciar als Mossos d’Esquadra aquest tipus d’accions.

Qui també s'ha pronunciat en aquest sentit, quan ens trobem a les portes dels dies forts de Setmana Santa, és l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, que ha afirmat que les persones que arribin estaran "posant en risc la salut de tothom".