El coronavirus amenaça festes majors i grans esdeveniments de l'estiu

Les mesures per garantir un desconfinament segur fan inviable l'organització de grans festivitats com l'Aplec del Caragol o la Transsegre

07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:10h
Imatge d'una festa de la Transsegre
Imatge d'una festa de la Transsegre | ACN
La crisi del coronavirus, que ha provocat gairebé 1.100 contagiats i 82 morts a la demarcació de Lleida, amenaça seriosament les festes majors i grans esdeveniments que estan programats per l'estiu al territori. Les mesures que es prendran per un desconfinament segur seran restrictives en tot allò que faci referència a concentracions de persones, per la qual cosa serà inviable l'organització d'events que comportin reunions de centenars de ciutadans.

En aquest context, les festes majors o celebracions com l'Aplec del Caragol de Lleida o la Transsegre de Balaguer son els que poden rebre més directament l'impacte de la crisi, encara que els comitès organitzadors no han decidit si tenen previst els ajornaments. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, apunta que el desconfinament ha de ser "segur" per evitar rebrots i assegura que el Govern prendrà decisions encara que se'ls "requereixi el permís" del govern espanyol.