La Festa de Moros i Cristians de Lleida, suspesa

L'organització argumenta que la prohibició de fer actes multitudinaris és "incompatible" amb la celebració

Una de les comparses mores
Una de les comparses mores | ACN
Redacció
06 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:24h
L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ja decidit suspendre els actes del 25è aniversari que s'havien de celebrar al maig a causa de l'emergència sanitària pel coronavirus. L'organització argumenta que la prohibició de fer actes multitudinaris és "incompatible" amb la seva celebració i que la seva voluntat és reprendre l'activitat a finals de l'estiu per preparar la recreació de les Noces Reials.

Ho ha decidit aquest dilluns la junta directiva de l'Associació reunida de forma extraordinària de manera telemàtica i ha enviat una carta a tots els associats explicant una decisió que, reconeixem, ha estat "dura" perquè enguany era una edició "especial" ja que se celebrava el quart de segle de la Festa.

La junta ha explicat que els actes previstos comporten la reunió de molta gent, tant en llocs tancats com oberts, i que aquest fet és "absolutament incompatible" amb les mesures d'aïllament social que caldrà mantenir en les properes setmanes.

En la carta, afegeixen la dificultat de fer arribar a Lleida tots els col·laboradors, com el pregoner, les bandes de música o els grups de teatre i dansa que participen en la desfilada i que són necessaris pel desenvolupament de la Festa. Una altra raó per a la suspensió és la "impossibilitat" de fer els assajos imprescindibles pels actes programats.

Per totes aquestes raons, a la junta de l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida "no ens queda cap altra alternativa que anunciar la suspensió dels actes, amb l'esperança de poder reprendre la nostra activitat a finals d'estiu, a punt per a la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó", afegeixen.

El actes suspesos són el pregó-concert del dia 2 de maig, que anava a càrrec de Rafael Ferrero, president d'honor de la Societat de Festers d'Ontinyent, així com el Cap de Setmana Fester dels dies 16 i 17 de maig, que incloïen les Ambaixades de dissabte i la Festa de Moros i Cristians de diumenge amb la presentació de les bandes, la gran desfilada de gala i la batalla a la Seu Vella.