Coronavirus

Les parròquies s'adapten al confinament per celebrar el Diumenge de Rams

Repartir palmes beneïdes a domicili o difondre els actes litúrgics a través d'Internet són algunes de les propostes

per Redacció , 5 d'abril de 2020 a les 18:35 |
Pla obert on es pot veure el mossèn d'Arbeca Lluís Noguero | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La suspensió de totes les misses i de la resta d'actes litúrgics oberts al públic arran de la crisi del coronavirus, ha fet que diverses parròquies hagin hagut d'adaptar-se i buscar alternatives per seguir a prop dels fidels, també durant la Setmana Santa.

Algunes, per exemple a les comarques de Lleida, han estat repartint palmes i palmons ja beneïts als domicilis, convidant als veïns a sortir als balcons a penjar-les o seguint els oficis religiosos a través d'Internet, ràdios municipals o pels mateixos altaveus del municipi. A Arbeca (Garrigues), per exemple, l'ajuntament ha repartit branques d'olivera beneïdes pels rectors del poble a més d'una cinquantena de llars que ho han demanat.


A més de la religió, el Diumenge de Rams també té un fort component tradicional. Per aquest motiu, el regidor de festes d'Arbeca, Jordi Perera, ha explicat que van considerar que "si la gent no podia anar a l'església, el Diumenge de Rams aniria a les cases de la gent".

D'aquesta manera, aquest dissabte a la tarda els mossèns del poble, Lluís Noguero i Joan Maria Anglès, han beneït les branques d'olivera que, posteriorment, l'ajuntament ha repartit a totes les famílies que ho han demanat, una cinquantena. Mentre, aquest diumenge al migdia s'ha retransmès una benedicció del rector del poble a través de la ràdio municipal, els altaveus dels municipi i per les xarxes socials.


Segons ha explicat Perera, la iniciativa ha estat "un èxit", ja que més d'una cinquantena de famílies s'han posat en contacte amb l'ajuntament perquè els hi fessin arribar un ram d'olivera beneït. Es tracta, sobretot, de persones grans que acostumaven a agafar rams d'olivera o de llorer, encara que també hi ha hagut sol·licituds per beneir les palmes i palmons d'alguns dels nens i nenes del poble. "Creiem que ha estat una bona iniciativa i el fet que puguem portar un ram beneit pels mossèns del poble a la gent els hi fa molta il·lusió" ha indicat Perera.

 

Participació