Una llibreria de Balaguer arrenca una campanya solidària per recollir fons per a l'Arnau de Vilanova

S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

Detall de l'expositor solidari
Detall de l'expositor solidari | Argonauta
Redacció
05 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:39h
La llibreria L'Argonauta de Balaguer ha iniciat una campanya solidària per recaptar fons per ajudar en la lluita contra el coronavirus i, a la vegada, entretenir els infants durant el confinament. La iniciativa porta per nom Lletres Solidàries i dona l'oportunitat, a qui ho vulgui, de recollir un llibre de l'expositor que s'ha instal·lat davant la botiga i pagar-lo via telemàtica.

La campanya es va posar en marxa aquest dijous 2 d'abril i en menys de 24 hores ja havia recaptat 400 euros, gairebé la meitat del valor comercial del conjunt dels llibres disponibles. Les donacions es destinaran íntegrament a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per adquirir nous equipaments per a l'emergència de la covid-19.
El gerent de L'Argonauta, Andrea Giovannoli, ha explicat que malgrat haver de tenir la botiga tancada, tenia ganes de col·laborar i posar el seu "granet de sorra" a fer front a l'emergència de la covid-19.

Un dels factors que també l'ha motivat és el fet que dues de les seves germanes estan treballant a centres sanitaris de la Llombardia, la regió italiana més afectada pel virus i d'on Giovannoli és originari. A banda d'això, ha afegit que en els darrers dies "pensava molt" amb els nens i nenes de Balaguer que s'han quedat confinats a casa "sense poder tenir un llibre per llegir i passar el temps".

D'aquesta manera, Giovannoli ha col·locat tres expositors, amb més de 120 títols, davant la llibreria. La campanya Lletres Solidàries consisteix en què, tothom qui ho vulgui, pugui endur-se un d'aquests llibres a casa. L'import del llibre escollit s'ha d'ingressar al número de compte corrent que hi ha escrit al mateix aparador, o bé a través d'una aplicació de mòbil per fer pagaments. La recaptació íntegra es destinarà a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida perquè puguin adquirir més recursos que els ajudin a frenar la crisi sanitària del coronavirus

En total, els més de 120 llibres exposats tenen un valor comercial d'uns mil euros. D'aquests, L'Argonauta n'ha donat la meitat del seu propi fons, per un valor d'uns 500 euros, i l'altra meitat l'han aportat les editorials Juventud i Baula, que col·laboren en la campanya. Es tracta de llibres majoritàriament infantils encara que també n'hi ha per a adults.

Segons ha explicat el gerent de la llibreria, la campanya està sent "positiva", ja que "la gent està entenent que és una emergència en la que tothom ha de fer la seva part i intentar col·laborar". De fet, en menys de 24 hores la iniciativa ha aconseguit recaptar 400 euros i Giovannoli ha assegurat que "s'han pagat tots els llibres que s'han recollit i, fins i tot, hi ha gent que ha pagat una mica més".