L'assaig clínic del doctor Oriol Mitjà s’aplicarà al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur

L'estudi de tractament subministra a la gent gran una medicina preventiva

L'epidemiòleg Oriol Mitjà
L'epidemiòleg Oriol Mitjà | Wikipedia
04 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:36h
El Govern ha aplicat aquest dijous l'assaig clínic que encapçala el doctor epidemiòleg Oriol Mitjà a 17 residències catalanes. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dijous al migdia després que dilluns ja s'hagués aplicat en unes primeres quatre residències.

Segons ha pogut saber Pallars Digital, una de les residències que es veuran beneficiades d’aquest estudi és el Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, que pateix un important brot de Covid-19. L'estudi de tractament subministra una medicina preventiva "doble", a pacients amb Covid-19 perquè tinguin un antiviral per reduir la càrrega del virus, i també un tractament profilàctic per a qui hagi estat en contacte amb persones amb positiu.

L’estudi prioritza els residents i personal sanitari que s'han vist exposats o que han estat a la mateixa sala, els últims cinc dies, amb els residents que han donat positiu a la prova del coronavirus. Els responsables de l’assaig ja s’han posat en contacte amb la residència pallaresa per tal d’iniciar amb la màxima celeritat possible els processos per fer-lo efectiu.

El treball el dirigeix Mitjà dins l’estructura de la Fundació Lluita contra la Sida que presideix Bonaventura Clotet. Hi participen l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Open Arms.