Coronavirus

Quatre educadores creen un projecte per millorar el confinament dels nens del Palau d'Anglesola

140 nens i nenes s'hi han inscrit i reben setmanalment una proposta per fer a casa

per Redacció , 31 de març de 2020 a les 11:11 |
Imatge de les quatre educadores | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Montse, l'Alba, la Laura i la Violant, són joves del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) que tenen en comú la passió pels infants. Les quatre han cursat estudis universitaris vinculats amb l'educació i el confinament pel coronavirus les ha unit per crear una proposta pedagògica pels infants del poble.

Cadascuna des de casa seva (l'Alba està fent un màster a Costa Rica), han creat un web ple d'activitats lúdiques i educatives. La resposta que han tingut s'ha traduït en 140 nens i nenes del Palau que s'han inscrit i reben setmanalment una proposta per fer a casa. El projecte ha sumat el claustre de l'escola Arnau Berenguer, l'Ajuntament i una dotzena de mestres que són del municipi.


Per sumar-s'hi cal enviar un correu a infantspalau@gemail.com i les propostes educatives es reben per correu electrònic. També es pot consultar a la web que han creat: infantspalau.wixsite.com/inici

La proposta té en compte la realitat que estem vivint i s'articula en projectes setmanals presentats per uns personatges creats per l'ocasió. Aquesta setmana es treballa "com se sent el planeta", per exemple, i la vinent "la casa", un espai ben conegut aquests darrers dies. Dins les dinàmiques que proposen hi ha èmfasis per cuidar l'aspecte emocional, important sempre, i més encara en aquests moments, segons les emprenedores.


L'objectiu principal és fer més amena l'estada a casa dels infants i oferir un acompanyament educatiu durant el període de confinament, sota el lema "Digues i ho oblido, ensenya'm i ho recordo, involucra'm i ho aprenc" de Benjamin Franklin.

Les joves que hi ha al capdavant del projecte són la Laura Sánchez, de 28 anys, graduada en Educació Infantil, que s'encarrega de coordinar l'equip dedicat al Cicle Infantil; la Violant Solé, de 23 anys, mestra d'Educació Primària amb Atenció a la Diversitat i estudiant de màster de Dificultats d'Aprenentatge i Transtorns del Llenguatge i coordinadora de l'equip de Cicle Inicial; la Montse Rordíguez, de 21 anys, que es troba finalitzant el Grau de Pedagogia, encarregada del Cicle Mitjà; i l'Alba Rodríguez, de 28 anys, Màster en Psicopedagogia i pedagoga de professió, coordinadora de l'equip de Cicle Superior.

 

Participació