Residència

L'exèrcit desinfecta la residència d'Àger on hi ha una vintena d'avis amb coronavirus

Vint residents han donat positiu i es troben aïllats en una part del centre, mentre un va morir a l'Hospital del Pallars

per Redacció , 30 de març de 2020 a les 16:41 |
Militars desinfectant la residència d'Àger | ACN
Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'Exèrcit han dut a terme aquest dilluns treballs de desinfecció a la residencia de gent gran d'Àger (Noguera) on es va detectar un brot de coronavirus, després de la petició que va fer l'Ajuntament.

A l'equipament, una vintena d'avis han donat positiu per la covid-19, els quals es troben aïllats en una part del centre, mentre un dels residents va morir fa uns dies a l'Hospital del Pallars de Tremp per coronavirus. Paral·lelament, membres del Grup Sanitari de l'Exèrcit de Terra s'han desplaçat a l'Aran a petició del Conselh Generau on també duran a terme tasques de desinfecció a la residència i a l'Espitau Val d'Aran, entre aquest dilluns i dimarts.


Més d'una vintena d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències s'ha desplaçat aquest matí per desinfectar la residència d'Àger. Els treballs s'han centrat a l'interior de l'equipament on quatre membres de l'UME ha aplicat lleixiu i altres productes desinfectants amb motxilles i també han dut a terme altres tasques de neteja de les instal·lacions.

L'actuació s'ha fet arran de la petició que va fer l'Ajuntament d'Àger, segons ha indicat l'alcaldessa Mireia Burgués. Es tracta de la primera actuació de l'UME a les comarques de Lleida durant la crisi del coronavirus.


Actualment, a la residència d'Àger hi ha vint avis amb coronavirus, que es troben aïllats en una part del centre que es va habilitar especialment. Uns altres cinc, que no presenten símptomes, es troben a les zones comunes per tal d'evitar el contacte amb els usuaris que han donat positiu. Així mateix, quatre residents han mort en les darreres setmanes a l'Hospital del Pallars, tot i que només una de ves víctimes va donar positiu per la covid-19, segons ha explicat l'alcaldessa.

 

Participació