Coronavirus

Empreses i entitats donen material sanitari a la Paeria davant l'emergència del coronavirus

Es destina a la Guàrdia Urbana, agents cívics, serveis socials, cementiri i als voluntaris de la Xarxa de Solidaritat

per Redacció , 25 de març de 2020 a les 11:50 |
Una infermera es disposa a atendre pacients amb coronavirus | ACN
Empreses lleidatanes estan responent a l'emergència provocada pel coronavirus donant material sanitari a l'Ajuntament de Lleida com ara guants, mascaretes i granotes, sobretot. L'alcalde Miquel Pueyo ha agraït a totes firmes que han cedit elements de protecció perquè l'utilitzin els treballadors municipals que aquests dies presten serveis essencials com és el cas de la Guàrdia Urbana, serveis socials, cementiri, canera, agents cívics.

També s'inclou la Xarxa de Solidaritat Lleida que ha impulsat la Paeria i de la qual en formen part 385 voluntaris. Pueyo ha fet una crida perquè més empreses i també particulars aportin a la Paeria aquests productes i altres com ara ulleres, bates o gel hidroalcohòlic.


Entre les entitats, empreses i institucions que, per iniciativa pròpia o a petició de la Paeria, han col·laborat en la crida hi ha ferreteries i magatzems de material de construcció, centres podològics, clíniques dentals, empreses de xapa i pintura, laboratoris, una empresa de la construcció, entitats veïnals, empreses d'assistència social així com el Departament de Salut.

Esforç de les empreses i del voluntariat


L'alcalde de Lleida ha remarcat el paper d'accions voluntàries de la ciutadania. Així, ha posat d'exemple dues ciutadanes que han aportat trenta mascaretes fetes a mà. Pueyo ha agraït l'esforç i el compromís d'empreses de totes dimensions, moltes pimes, que han donat tots els productes d'autoprotecció de què disposaven. En el mateix sentit, ha destacat la iniciativa de persones que estan fabricant diademes que serveixen de suport per a màscares de protecció.

Pueyo demana més donacions


Les empreses estan cedint a la Paeria guants, mascaretes i granotes. L'alcalde de Lleida ha fet una crida a la col·laboració de més firmes i particulars de la ciutat perquè aportin a l'Ajuntament aquests i altres productes de prevenció que puguin fer servei aquests dies. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida segueix en contacte amb empreses i centres de tot tipus per rebre més aportacions i facilitar que els treballadors municipals realitzin les seves tasques amb les mesures de protecció que requereix la situació de crisi.

 

Participació